Zoektocht naar nieuwe brandweerkazerne Heinkenszand

1
2352
foto: brandweer.org

Bron: Internetbode.nl  De gemeente Borsele en Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) zijn op zoek naar de beste locatie voor de nieuwe brandweerkazerne bij Heinkenszand. Ze hopen hierover eind dit jaar meer duidelijkheid te hebben.

De verouderde kazerne in Heinkenszand, naast het gemeentehuis, moet plaatsmaken voor de nieuwe supermarkt.

Samenvoegen

Op de nieuwe locatie worden straks de brandweerposten van Heinkenszand en ‘s-Heer Arendskerke samengevoegd. “Dat is efficiënter”, vertelt Miranda Valk, projectleider namens de gemeente Borsele. De post in ‘s-Heer Arendskerke was ook verouderd en is inmiddels opgeheven.

Dekking

Onder meer vanwege de komst van de nieuwe brandweerpost in Goes-West heeft de sluiting van de post van ‘s-Heer Arendskerke geen invloed op de dekking van het gebied. “Heinkenszand ligt heel centraal voor de nieuwe kazerne. Vanuit hier kunnen we het gebied goed bedienen en het is goed bereikbaar voor de brandweervrijwilligers.” De meesten komen uit Heinkenszand, ‘s-Heer Arendskerke en Nisse. Van de post in ‘s-Heer Arendskerke is de ene helft van de vrijwilligers naar Goes-West gegaan en de andere helft naar Heinkenszand.

Lees meer…

1 REACTIE

  1. Nou miranda valk.Ik wil je 1 ding zeggen.Die kazerne komt niet tegenover onze woningen in de hoefbladstraat.Ruimte genoeg op het industrieterrein.Ga je daar maar bouwen.Wel goedkoop om een paar brandweerlieden langs de deur te sturen met ern appeltaart om te zeggen dat ze de nieuwe buren worden.Geloof niet dat dat genoeg is om de overlast en de dalende huizenwaarde te vergoeden.
    Gr.Anco uijl.
    Hoefbladstraat 82

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in