Zeeuwse verhalen t.b.v. opknapbeurt Dorpskerk Heinkenszand

0
2274

Bron: www.gelovenindedelta.nl  De renovatie van de Dorpskerk in Heinkenszand kost veel geld, maar door de coronamaatregelen kunnen er geen inzamelingsacties zoals een rommelmarkt worden gehouden. Om toch geld te werven voor de grondige onderhoudsbeurt hebben Jopie en Jan Minnaard een video gemaakt met Zeeuwse Verhalen en muziek van Rini Jongsma op piano.

De video, die ongeveer een uur duurt, bevat een aantal verhalen, geschreven en verteld in het dialect door de bekende Jopie Minnaard. Jan Minnaard praat de verschillende onderdelen aan elkaar, afgewisseld met passende pianomuziek. De initiatiefnemers van deze unieke en ludieke actie hopen met de video mensen te bewegen geld voor de opknapbeurt te geven.

Het eerste verhaal dat Jopie vertelt gaat over het laatste oorlogsjaar en de bevrijding, zeer toepasselijk in de meimaand.

Kijkers kunnen hun gift overmaken op NL 61 RABO 03 46 00 24 19 o.v.v. Zeeuwse verhalen. De opknapbeurt van de Dorpskerk houdt onder meer een nieuwe stuclaag van de binnenmuren in en een grondige schilderbeurt. Ook het dienstgebouw wordt flink onder handen genomen.

De video is ook te zien via YouTube en de Homepagina van de website van de Protestantse gemeente Heinkenszand: www.pgheinkenszand.nl

idc_ondertekening

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in