Weer een gratis boompjes uitdeelactie, nu in alle Zeeuwse gemeenten.

0
567

We gaan ze weer weggeven, duizenden gratis boompjes! Deze keer doen alle Zeeuwse gemeenten mee aan onze gratis boompjes uitdeelactie. Door een boom te planten in je tuin, maak je Zeeland groener. Dat is goed voor de natuur en helpt om het klimaatprobleem tegen te gaan. Dus heb je een tuin of een stukje grond, bestel dan op dinsdag 12 september vanaf 9.00 uur gratis boompjes op www.zmf.nl. Je kan maximaal 6 boompjes kiezen. OP = OP!!!

Derde jaar op rij

Voor het derde jaar op rij organiseert ZMf een gratis boompjes uitdeelactie, samen met Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Velt Zeeuwse Eilanden en vele vrijwilligers van lokale initiatieven. Dit keer doen álle Zeeuwse gemeenten mee. Ook enkele woningcorporaties Clavis, Woongoed Zeeuws-Vlaanderen en Beveland Wonen financieren mee. Het animo voor de eerdere uitdeelacties was enorm. De ervaring leert dat de boompjes binnen heel korte tijd op zijn. Dus wees er snel bij op 12 september. Goed nieuws is, dat we, doordat dit keer alle Zeeuwse gemeenten meedoen, extra veel bomen uit kunnen delen. Ruim 18.000 stuks!

Sleutelrol voor bomen
De uitdeelactie wordt georganiseerd in het kader van het landelijke Plan Boom, dat in de komende jaren 10 miljoen bomen wil planten in Nederland. In Zeeland streven we naar 380.000 bomen, dus voor iedere Zeeuw een boom. Bomen hebben een essentiële functie voor de biodiversiteit. Ze bieden dieren voedsel en beschutting, zeker als het soorten zijn die van oudsher in Nederland voorkomen. Daarom delen we alleen inheemse soorten uit, maar liefst 12 verschillende. Op onze website lees je uitgebreide informatie per type boom. Ook voor ons als mens zijn bomen belangrijk, ze geven schaduw en met hun groen maken ze het landschap rijker en afwisselender. Daarnaast spelen bomen een sleutelrol in het tegengaan van klimaatverandering. Ze kunnen namelijk grote hoeveelheden CO₂ vastleggen en met hun bladeren en wortels houden ze het vocht in de bodem langer vast. Alle reden dus om ook jouw tuin extra groen te maken met een of meer boompjes!

Zo werkt het
De boompjes die je tijdens de uitdeelactie in september bestelt, kun je aan het begin van het plantseizoen ophalen op zaterdag 9 december 2023 tussen 11.00 en 16.00 uur.

Het uitdelen in de gemeente Borsele wordt georganiseerd door de Werkgroep Duurzaam Heinkenszand2030 in samenwerking met de werkgroep BEN2030 uit Borssele.

De uitdeel locatie is dit jaar bij de molen de Vijfgebroeders, Slaakweg1, Heinkenszand

De boompjes hebben een handzaam formaat, dus je kunt ze makkelijk meenemen in je fietstas of auto. Volg voor het planten de eenvoudige plantinstructies. Ter geruststelling, alle soorten boompjes zijn heel goed te snoeien. Jij bepaalt dus zelf hoe groot ze mogen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in