Waar staat de gemeente Borsele?

0
2678
gemeentehuis-borsele

De gemeente Borsele werkt voortdurend aan het verbeteren van haar dienstverlening. Daarom laat zij het onderzoek ‘Waar staat je gemeente’ uitvoeren onder haar inwoners. De resultaten moeten ervoor zorgen dat gemeentelijke plannen en de dienstverlening beter afgestemd worden op de behoefte van inwoners. In 2014 en 2016 werd hetzelfde onderzoek uitgevoerd.

Wat vinden de inwoners van Borsele van de voorzieningen in hun gemeente? Betrekt de gemeente hen voldoende bij het maken van plannen? Voelen zij zich veilig in hun eigen buurt? Om op die vraag het antwoord te krijgen, neemt de gemeente Borsele deel aan het onderzoek ‘Waar Staat Je Gemeente’.

Eind deze week ontvangen 2400 willekeurig gekozen inwoners van 18 jaar en ouder een vragenlijst. De onderwerpen waar de gemeente graag de mening van haar inwoners over wil weten, zijn het woon- en leefklimaat, de relatie tussen inwoner en gemeente, directe dienstverlening en zorg en welzijn.

De gemeente hoopt dat zoveel mogelijk inwoners de vragenlijst invullen, zodat zij een goed beeld krijgt hoe inwoners over de woonomgeving en de dienstverlening denken. De vragenlijst kan tot 16 februari 2019 worden ingevuld. De aangeschreven inwoners kunnen de vragenlijst ook digitaal invullen.

Doordat meerdere gemeenten meedoen aan het onderzoek, biedt dat de mogelijkheid om resultaten met elkaar te vergelijken. Zo krijgt de gemeente niet alleen de mening van de inwoners over de algemene dienstverlening, maar kan ook geanalyseerd worden hoe de resultaten zich verhouden tot die van de andere deelnemende gemeenten.

De gemeente Borsele voerde hetzelfde onderzoek ook in 2014 in 2016 uit. Ze gaat de resultaten vergelijken met deze eerdere onderzoeken. Waar de gemeente Borsele staat, wordt in april 2019 bekend. De resultaten worden gepubliceerd op www.borsele.nl en op www.waarstaatjegemeente.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in