Veiligheid in Heinkenszand thema-avond Dorpsraad

0
1400

De gemeente werkt met veel organisaties aan veiligheid. Politie, brandweer en het Openbaar Ministerie zijn hierbij de belangrijkste veiligheidspartners, maar ook u als inwoner, welzijnsorganisaties en woningcorporaties zijn heel belangrijke veiligheidspartners.

Zo informeert o.a. Burgernet u over actualiteiten die met veiligheid in uw dorp te maken hebben en ontstaan er momenteel spontaan allerlei WhatsApp groepen die zich richten op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad.

De dorpsraad Heinkenszand heeft deze ontwikkelingen aangegrepen om een thema-avond te organiseren over ‘ Veiligheid in Heinkenszand’ op de jaarvergadering 12 april a.s..
Tijdens deze avond komt wijkagent Edwin Koops werkzaam binnen de gemeente Borsele uitleg geven over de veiligheid in Heinkenszand en wat u als inwoner kunt bijdragen aan een veiliger gevoel in uw wijk.

VeiligeBuurt.nl
Overweegt u om voor uw wijk een WhatsApp groep op te zetten?
Gastspreker Jean Paul de Jonge informeert u over het gebruik van VeiligeBuurt.nl en hoe u Start makkelijk uw eigen buurtwacht aanmaakt. Met deze app kunt u verdachte situaties snel aan elkaar en aan de juiste instanties melden.

Levensreddende Hulpverlening
Een ander aspect van veiligheid is hoe u eerste hulp kunt verlenen aan bijvoorbeeld een slachtoffer met verwondingen op straat . Hoe reanimeert u of hoe haalt u een slachtoffer uit levensbedreigende situatie? Met het onderwerp ‘ Levensreddende hulpverlening’ komt gastspreekster Lisa van Antwerpen u uitleg en tips geven over wat u kunt doen om eerste hulp te verlenen.

Noteer alvast in uw agenda: dinsdagavond 12 april vanaf 19:30u. in de Fonteyne in Heinkenszand. U bent van harte welkom.
Voor meer informatie over de Dorpsraad Heinkenszand en onze activiteiten ga naar http://www.dorpsraadheinkenszand.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in