Toch een Lidl in Heinkenszand

0
2209
Lidl in Heinkenszand

Vandaag heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borsele besloten verder te gaan met Lidl als initiatiefnemer voor de realisatie van een 2e supermarkt in Heinkenszand. Er is met Lidl overeenstemming bereikt over de voorwaarden waaronder Lidl tot realisatie van de supermarkt overgaat. De officiële besluitvorming van het bestuur van Lidl vindt plaats op donderdag 30 november 2017. De gemeenteraad zal op donderdag 7 december 2017 besluiten te nemen die nodig zijn om het proces met Lidl te vervolgen.

Zie verder de tekst van het persbericht van de gemeente Borsele over het besluit:

Op 4 april 2017 zagen wij ons genoodzaakt de intentieverklaring in te trekken om exclusief met Lidl te onderhandelen over een 2e supermarkt in Heinkenszand. De grondexploitatie bleek voor Lidl toen niet haalbaar. Het inrichtingsplan van de supermarkt was voor Lidl ook niet optimaal. Vervolgens hebben zich andere marktpartijen bij ons gemeld die interesse hebben in de vestiging van een supermarkt in Heinkenszand. Zij zijn met globale plannen en ideeën gekomen. Gelet op de vele haken en ogen die samenhangen met de herontwikkeling van de locatie is niet zeker of deze plannen haalbaar zijn. Ook Lidl meldde zich opnieuw bij ons.

In een ultieme poging om tot overeenstemming te komen, heeft het bestuur van Lidl vervolgens het hele proces opnieuw ruimtelijk en financieel tegen het licht gehouden. Het bestuur van Lidl ziet toch kans om door te gaan en hebben nu voldoende vertrouwen dat zij een goede winkel aan de Stenevate kunnen maken. Om een aantal redenen gaan wij door met Lidl als initiatiefnemer. Zo is het inrichtingsplan van de Lidl supermarkt uitgewerkt en via diverse onderzoeken op haalbaarheid getoetst. Ook zien wij de Lidl discount supermarkt als een goede aanvulling op het bestaande winkelaanbod in Heinkenszand.

Na positieve besluitvorming van zowel het bestuur van Lidl als de gemeenteraad worden de voorbereidingen voor de planologische procedure verder opgepakt. Wij verwachten medio 2018 een voorontwerp bestemmingsplan in procedure te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in