Sprekende Handen in SVRZ Hof Rietzanger

0
2127

´Handen van oude mensen….. je kunt er eindeloos naar kijken. De lijnen en rimpels vertellen hun levensverhaal´

Op donderdag 5 juli is er een expositie van het project Sprekende Handen in SVRZ Hof Rietzanger in Heinkenszand. Een mooi project waarbij de handen en een stukje levensverhaal van de bewoners in beeld zijn gebracht.

Handen roepen ontzettend veel op. Ook zonder woorden, als de taal is weggevallen. Alles, alles hebben handen gedaan en gemaakt. Handen geven zicht op alle aspecten van het geleefde leven. Handen spreken boekdelen. Oude handen verdienen groot respect. Ze hebben gezorgd, gewerkt, gekoesterd, geknokt, bijgedragen aan het vasthouden en helpen. De handen van oude mensen, je kunt er eindeloos naar kijken. Hun lijnen en rimpels vertellen het levensverhaal. In levensverhalen kun je schuilen. In ieder levensverhaal gaan bronnen van kracht schuil. Met het Thema Sprekende Handen willen wij iets aanreiken om deze bronnen aan te boren en de levensverhalen tot spreken te brengen. Zo trachten we het leven en de waardigheid van oudere mensen die bij ons wonen te bevestigen en hopen we als medewerkers en bewoners samen te groeien in wederkerigheid, verbondenheid en betrokkenheid.

Het project Sprekende Handen is in februari 2017 in één van de woningen van SVRZ De Kraayert gestart. Het project vindt telkens op een andere woning/locatie van SVRZ Borsele plaats. De levensverhalen die de bewoners vertellen worden genoteerd in een levensboek, in samenwerking met familie, medewerkers en vrijwilligers. Ook vinden er rondom het Thema Sprekende Handen een aantal activiteiten plaats. Zoals bijvoorbeeld een expositie.

Zie voor het programma bijgaande uitnodiging. De officiële opening van de expositie wordt gedaan door een bewoonster en mevrouw Gabrielle Davits, bestuurder SVRZ.

UITNODIGING

Over SVRZ
SVRZ Hof Rietzanger is een voorziening van SVRZ.
SVRZ biedt in meer dan 50 locaties door heel Zeeland kleinschalige verpleeghuiszorg, revalidatie en ondersteuning aan ouderen voor een korte of langere periode. Voor thuiswonende ouderen is er een totaalpakket waarbij wonen, welzijn en zorg op elkaar afgestemd zijn. Meedoen en erbij horen! Dat is belangrijk voor elk mens. Dat proberen we bij SVRZ mogelijk te maken. Zelfs wanneer ouderdom, ziekte en beperkingen dat veel moeilijker maken. Dat doen we samen met familie en vrijwilligers. Lees de verhalen op onze website www.svrz.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in