Ruim 1.000 reacties op de D66 burgerpeiling ‘Zondagopenstelling supermarkt’

0
2441
supermarkt in heinkenszand

De kans op zondagopenstelling van de Heinkenszandse supermarkt (vanaf 21 november is dit Jumbo) leeft onder inwoners van de gemeente Borsele.

“We zijn verrast door het grote aantal reacties. Het bewijst dat onze inwoners graag hun mening geven over actuele onderwerpen. En dat is het doel van onze burgerpeilingen, inwoners laten meedenken over beleid en wensen in onze gemeente, ” aldus D66 fractieleider Levien de Putter.

De derde burgerpeiling van D66 Borsele, over de zondagopenstelling van de supermarkt in Heinkenszand, leverde een record aan reacties op. In totaal 1.002 deelnemers vulden de vragenlijst in.
De meeste reacties komen uit Heinkenszand zelf (58%) en de overige 42% hoofdzakelijk uit andere dorpen van Borsele. Opvallend is het grote aantal reacties uit het dorp Borsele (ca. 100) met een nadrukkelijke tegenstand tegen de zondagopenstelling van de supermarkt en winkels in het algemeen binnen de gemeentegrenzen.
Voor het doen van boodschappen op zondag rijden inwoners uit Borsele vooral naar Goes nl. 63%. Daarnaast gaat 4% naar Vlissingen en 2% naar Middelburg. Ca. 37% van de deelnemers geeft aan regelmatig op zondag boodschappen te willen doen, tegen 28% die zegt dit nooit te zullen doen, zodra dit mogelijk is in Heinkenszand. Voor 43% van de deelnemers mag de super dan gelijk de hele dag open zijn, tegen 37% die zegt geen voorkeur te hebben. Het overige deel vindt openstelling ‘s ochtends of alleen ’s middags ook een optie.
De burgerpeiling werd vooral ingevuld door mensen tussen 26 en 45 jaar, aangevuld met een substantieel deel uit de leeftijdscategorie 46 en 67 jaar.

Op donderdag 22 november a.s. worden de resultaten aangeboden aan de burgemeester van Borsele, Gerben Dijksterhuis. Belangstellenden zijn om 19.00 u. van harte welkom in de Raadsboerderij aan de Stenevate in Heinkenszand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in