Prostitutie en illegale bewoning Stelleplas

0
2865

Op woensdagavond 28 maart vond een onaangekondigde integrale controle plaats op vakantiepark Stelleplas in Heinkenszand. Gemeente Borsele, politie, GR de Bevelanden en SaBeWa Zeeland voerden de controle gezamenlijk uit.

De gemeente Borsele vindt het van belang dat leefbaarheid en veiligheid op vakantieparken gewaarborgd is. Met de controle is meer zicht verkregen op de staat van het park en wat er zich afspeelt. Zo’n 25 percelen op het vakantiepark zijn gecontroleerd op zaken als (illegale) bewoning en bebouwing, sociale fraude, openstaande schulden en strafbare feiten.

Toezichthouders van de gemeente reikten bij vijf percelen een vooraankondiging last onder dwangsom uit voor illegaal permanent verblijf op het park. Deze bewoners krijgen zes maanden de tijd om op eigen initiatief te verhuizen. Daarnaast deelde de gemeente meerdere waarschuwingsbrieven uit aan bewoners over het gemeentelijk beleid van (illegaal) verblijf op een vakantiepark.

De politie heeft op één perceel een betalingsregeling getroffen voor een openstaande boete van €1200,-. Voor deze openstaande schuld is een voertuig buiten gebruik gesteld. Nadat de boete is betaald, wordt deze weer vrijgegeven. Daarnaast werd één woning gebruikt om seksuele diensten aan te bieden. Hierover wordt een rapport opgemaakt en gedeeld met de gemeente, zodat zij hierop kunnen handhaven.

Medewerkers van GR de Bevelanden troffen tijdens de controle geen onregelmatigheden aan. Wel zijn met drie bewoners afspraken gemaakt om ze te helpen bij de weg naar schulddienstverlening of het zoeken naar een andere woning.

SaBeWa Zeeland heeft vier betalingsregelingen getroffen, één auto in beslag genomen en één bankbeslag opgelegd. In totaal ging het om openstaande schulden van ongeveer €10.000,-.

De controle verliep rustig en de samenwerking tussen de diensten was goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in