Onthulling bankjes Dorpsboomgaard Heinkenszand 2 oktober 2021

0
1772
bron: http://www.kwekerijfruitbomen.nl

Sinds november 2016 heeft Heinkenszand een eigen Dorpsboomgaard aan het Sloepad vlakbij het gebied van molen De Vijf Gebroeders. De Dorpsboomgaard is een initiatief van Dorpsraad Heinkenszand en is tot stand gekomen door giften van donateurs en bijdragen van gemeente Borsele en Rabobank.

Alle aangeplante bomen zijn inmiddels voorzien van een QR-code met verwijzing naar informatie over de oorsprong van de boom, zodat iedereen kan zien welke rassen t.z.t geplukt kunnen worden.
Op 13 april 2018 is het informatiepaneel onthuld met de namen van de betrokken leerlingen van groep 7&8 van Omnis Kindcentrum OBS De Reiger in Heinkenszand, die geholpen hebben bij het aanplanten van de Dorpsboomgaard. Dorpsraad Heinkenszand is trots op dit resultaat.

De Dorpsboomgaard ligt in de wandel-en fietsroute van het Sloepad. Een ding ontbreekt nog om even lekker uit te rusten en te genieten van de mooie omgeving en het uitzicht op de molen: een paar zitbankjes.
Dorpsraad Heinkenszand vindt het nu tijd om daar wat aan te doen en heeft het plan opgevat om 2 mooie zitbanken te plaatsen en deze aan te bieden aan de inwoners van Heinkenszand.

De feestelijke onthulling vindt plaats op zaterdagmiddag 2 oktober 2021 om 13.00 uur in de Dorpsboomgaard aan het Sloepad ter hoogte van molen De Vijf Gebroeders.

Inwoners van Heinkenszand en andere belangstellenden zijn van harte welkom.
Meer informatie over de Dorpsboomgaard is te vinden op https://www.dorpsraadheinkenszand.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in