Nieuwe locatie brandweerkazerne Heinkenszand bekend

0
2790
Afbeelding: brandweer.org

Om de brandweerzorg in Heinkenszand te kunnen garanderen is de hoek Guldenroedestraat-Hoefbladstraat de beste locatie voor de nieuw te bouwen brandweerpost. Dat concluderen Veiligheidsregio Zeeland en de gemeente Borsele op basis van een analyse van aanrijd- en uitruktijden.

De nieuwe brandweerpost wordt de uitvalsbasis waar vanuit de 18 vrijwilligers uit Heinkenszand en ‘s-Heer Arendskerke gaan opereren. Het dekkingsgebied van dit vrijwilligerskorps beslaat naast bovengenoemde dorpen ook Nisse en een fors deel van de A58. Burgemeester Gerben Dijksterhuis: “Bij brand telt iedere seconde. En de brandweerwagen kan pas vertrekken als de laatste vrijwilliger is gearriveerd. Daarom zijn alle denkbare locaties onderzocht op zowel de aanrijdtijd van vrijwilligers naar de brandweerpost, als de uitruktijd ten opzichte van de te blussen objecten. De locatie Guldenroedestraat-Hoefbladstraat geeft de beste garanties dat de brandweer snel ter plekke kan zijn.”

Hoe de nieuwe brandweerpost er uit gaat zien moet nog worden uitgewerkt. De vrijwilligers van het brandweerkorps Heinkenszand gaan samen met de omwonenden kijken hoe het kavel het best kan worden ingericht. De vrijwilligers zijn in ieder geval enthousiast over de locatie, aldus Ko van der Maas, die als clustercommandant vanuit de Veiligheidsregio Zeeland betrokken is bij de realisatie van de nieuwe post. “Op deze plek kunnen we een prachtige post bouwen die aansluit bij de wensen en eisen van deze tijd. Dit moet echt een post van, voor en door de samenleving worden.” Gemeente Borsele en Veiligheidsregio Zeeland nemen de input van vrijwilligers en omwonenden mee in het uiteindelijk ontwerp, dat zij later dit voorjaar willen presenteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in