Nieuwe expositie Kunstuus Heinkenszand

0
2496

Vanaf 25 oktober is er weer een nieuwe expositie in het Kunstuus aan de Dorpsstraat in Heinkenszand. De kunstenaars zijn:

  • Annie Thieleman (schilderijen acryl en mix-media)
  • Erna den Hollander (beelden)
  • Lidy Renout (fotografie zwart/wit)

De expositie loopt van 25 oktober t/m 25 november 2017.
’t Kunstuus is open van: wo t/m vr 13 – 18 uur; vr ook 19 – 20:30 uur; za 10 – 12 en 13 – 16 uur.

Op zaterdagmiddag 28 oktober zijn de kunstenaars zelf aanwezig in de galerie voor de officiële aftrap van hun expositie om 14:00h.
Inloop vanaf 13:30h. U bent van harte Welkom !

Annie Thieleman

Lijnen en vlakken in landschappen en stedelijke gebieden intrigeren Annie altijd enorm. Zij wordt gefascineerd door de combinatie van kleuren, lijnen en vlakken en geeft dit weer in haar werken. Met als resultaat een weergave van de werkelijkheid zoals zij die ervaart. Zij gaat redelijk eigenwijs om met de geldende schilderregels en heeft daardoor een compleet eigen stijl ontwikkeld. Schaduwen en slagschaduwen vind zij even belangrijk als het onderwerp op zich . Ook de restruimte op het platte vlak wordt als gelijkwaardig beschouwd aan het onderwerp.
Met veel interesse en liefde geeft zij met kleuren en vormen gestalte aan dieren. Het vee welke het Nederlandse landschap bevolkt kan rekenen op haar warme belangstelling. Momenteel heeft zij paarden als thema. Maar ook de schoonheid en de geheimzinnigheid van het onderwaterleven is een geliefd gegeven van haar om op doek te te verbeelden. Gedichten vormen weer een geheel andere inspiratiebron en altijd weer een uitdaging om te verbeelden. Of om als uitgangspunt te gebruiken en later van los te geraken en het vervolgens een geheel eigen leven te laten leiden op het doek. Dit jaar is het Mondriaanjaar en daar heeft zij zich door laten inspireren met als resultaat een schilderij in de stijl van Mondriaan en één in van ‘De Stijl’.
Annie schildert met acryl en mixed-media op doek. Ze exposeert veel en is regelmatig op kunstmarkten te vinden met haar kraam vol kunst!

Erna den Hollander

Erna is begonnen als leerling van Peter de Jong, stadsbeeldhouwer van Middelburg.
Eerst modeltekenen en dit uitwerken in klei. Daarna ook werken in steen en hout. Eerst heel figuratief, later meer abstract.

Ook heeft ze enkele jaren les gehad van Martin McNamara.
Van hem leerde ze om “strak” af te werken.

Erna doet elk jaar mee aan de Kunstroute Zoutelande en de voorjaarsexpositie in de Abdij te
Middelburg van het Zeeuws Palet e.a..
Voor 2018 is ze uitgekozen voor de Regionale Expositie van Stichting Beeldende Vrijetijdskunst (SBV) in Galerie K26 te Oss.

Na Peters dood is door een aantal van zijn leerlingen een vereniging opgericht. Samen huren ze een
atelierruimte waar vrij kan worden gewerkt.

Tevens wordt gepoogd om het keramiek onder de knie te krijgen.

Lidy Renout

Lidy fotografeert vooral zwart wit. Of beter gezegd, ze fotografeert in kleur en zet dit later om in zwart wit. De uitdaging zit voor haar vooral in het minimalisme. Hoe beperk je het aantal onderwerpen op een foto zo veel mogelijk, m.a.w. hoe laat je zo weinig mogelijk zien en houd je toch een mooie en herkenbare foto?
Het contrast tussen het zwart en wit is hoog en grijstinten vind je niet snel terug in haar foto’s. De foto’s lijken soms meer op tekeningen dan op fotografische beelden. En soms gaat het zelfs richting het abstracte en is het eigenlijke onderwerp met moeite te onderscheiden. Wat iemand er in ziet, laat Lidy dan graag over aan de verbeelding van de toeschouwer.
Daarnaast ziet Lidy de uitdaging in het vinden van nieuwe onderwerpen. Op dit moment haalt zij haar inspiratie vooral uit de natuur en architectuur.
De foto’s bij deze expositie zijn afgedrukt op canvas om het zwart-wit en het hoge contrast zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in