Nieuwe expositie Kunstuus Heinkenszand

0
1532
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

T/m 30 december exposeert Coby Pronk haar vrije werk in inkt, acryl, gemengde technieken, lino-snede, collages én illustratie uit het boek “Víctor Jara, het lied zingt voort” van Adrie Huissoon.

Bart Rentmeester verzorgt met zijn glaskunst het ruimtelijke werk.

Op zaterdag 16 december tevens een klein optreden van Adrie Huissoon.

Achtergrond info:

Coby Pronk, geboren te Scheveningen op 15 december 1956, over deze expositie:

TEKENINGEN VÍCTOR JARA

Adrie Huissoon verraste mij in mei 2016 met de vraag of ik zin had om illustraties te maken voor zijn boek over Víctor Jara. Het enthousiaste verhaal van Adrie over “zijn” Víctor maakte me direct nieuwsgierig. Ik ben vervolgens aan deze reis begonnen zonder bagage. Ik had nog nooit een boek geïllustreerd.

Tekenen op basis van bestaande, historische foto’s leek mij een extra uitdaging. Het was een sprong in het diepe. Na een aanvankelijk aarzelende start kwam het proces echter op gang. In overleg met Adrie en de ontwerper van het boek, Rogier Rosema, kregen mijn ideeën gestalte en ontstond er eenheid in de tekeningen.

Op zaterdag 16 december tussen 15 en 16 uur zingt Adrie Huissoon Víctor Jara in de galerie. Hij zal dan enkele van de liederen van Víctor ten gehore brengen.

’s Avonds zal hij met z’n band een optreden verzorgen in muziekpodium Razzmatazz in Oost-Souburg.

VRIJ WERK

Zo lang ik het me kan herinneren ben ik aan het tekenen. Toen ik klein was, nam mijn broer, die bij een drukkerij werkte, grote blokken overgebleven papier voor me mee. Ik tekende vooral mijn dromen over groot worden, over mijn fantasiewereld.

De drang om te tekenen is nooit overgegaan; die is alleen maar sterker geworden. Ik volg lessen bij verschillende kunstenaars en ik heb mijn technieken verbeterd door diverse workshops. Bij mijn vrije werk ga ik vaak uit van foto’s. Ik werk het liefst met inkt, maar experimenteer ook met acrylverf, collage, lino en andere druktechnieken. Sinds enig tijd werk ik ook met digitale technieken op de iPad Pro. Al experimenterend ontstaan er toevalstreffers waar ik blij van word. Ik houd van spelen met het materiaal.

Mijn inspiratie haal ik uit de dingen om mij heen, het dagelijkse leven, mijn werk, mijn reizen, mijn directe omgeving en mijn verleden. Foto’s uit mijn kindertijd en van mijn voorouders, maar ook het strand en de zee zijn bronnen van inspiratie. Ik heb altijd een schetsboek binnen handbereik.

Meer informatie:

coby.pronk@casema.nl

06-15964516

www.victorjara.nl

Bart Rentmeester

Mijn naam is Bart Rentmeester, geboren in 1984.

Ik ben sinds 2010 actief met glas, daarvoor was ik na een opleiding zelfstandig werkend kok werkzaam in meerdere restaurants. Op een gegeven moment zag ik een carriere in de horeca niet meer zitten en kon ik beginnen in het glasbedrijf van mijn vader. Nu 5 jaar verder runnen we onze zaak ” ’t Ouwe Glas’uus ” samen. We zijn voornamelijk bezig met het maken van glas in lood en glazen gedenktekens.

Daarnaast maken we vaak tijd vrij om met andere technieken glaskunst objecten en installaties te maken. In 2011 ben ik voor het eerst naar een begincursus glasblazen geweest. De ervaring met vloeibaar glas vond ik zo bijzonder dat ik daarmee verder wilde. In de jaren daarna heb ik meerdere vervolg cursussen gedaan in het glasblazen met de roll-up techniek. Zo probeer ik steeds mijn techniek en kennis te verbeteren.

****************

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in