Nieuw in Heinkenszand: Cursus “Vallen Verleden Tijd”

0
2810

Jaarlijks maken ongeveer 1 miljoen ouderen een ongelukkige val, waarvan 50.000 met botbreuken op de spoedeisende hulp belanden. Doordat men langer zelfstandig thuis blijft wonen en de gemiddelde leeftijd stijgt, verwacht men dat dit aantal in de toekomst alleen nog maar toe zal nemen. Vanaf woensdag 12 oktober organiseert  Oefentherapie Heinkenszand van Annemieke de Feiter daarom de cursus Vallen Verleden Tijd.

De cursus Vallen Verleden Tijd is ontwikkeld en gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van de St. Maartenskliniek in Nijmegen. Onderzoek heeft aangetoond dat het programma zeer effectief is en het aantal valpartijen met wel 46% vermindert. Daarnaast ervaren de deelnemers van de cursus een verbeterd vertrouwen in het evenwicht en het ontwijken van obstakels.

De cursus Vallen Verleden Tijd bestaat uit 10 bijeenkomsten waarin men in kleine groep leert om risicovolle situaties in het dagelijks leven te herkennen en hier veilig mee om te gaan. Daarnaast werken de deelnemers aan het verbeteren van hun evenwicht en coördinatie en worden de juiste valtechnieken aangeleerd om een eventuele val op te leren vangen.

Het doel van de cursus is om het aantal valongelukken te verminderen en de kans op letsel bij een val te verkleinen. Voorafgaand aan de cursus vindt een individuele intake plaats.

Data:  10 opeenvolgende woensdagmiddagen vanaf 12-10-2016
Tijd: 14.00-15.00
Plaats: Sporthal ‘De Stenge’
Kosten: € 100,-*
*De cursus wordt door sommige zorgverzekeraars (gedeeltelijk) uit de aanvullende verzekering vergoed (CZ, IZZ, de Friesland en VGZ hebben deze cursus als vergoeding opgenomen). Informeer bij uw zorgverzekeraar of dit ook voor u geldt.

Kijk voor meer informatie over de cursus Vallen Verleden Tijd op www.oefentherapieheinkenszand.nl of neem direct contact op via 0629335398 of oefentherapie@zeelandnet.nl
Interesse? Meld u zo snel mogelijk aan, want Vol = Vol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in