Luke de Jong exposeert in ’t Kunstuus

0
1546

‘Ik teken, schilder, fotografeer en dicht al heel lang en vanuit een onweerstaanbare behoefte. Ik doe dit in mijn vrije tijd.  De laatste jaren  maakte ik overwegend foto’s, tekeningen en collages, die ik vaak digitaal grafisch bewerk. Soms worden de resultaten gebundeld in boekvorm, of gecombineerd met dichtregels. Tekst en beeld laat ik graag een wisselwerking met elkaar aangaan.  Ik vind het momenteel een uitdaging om digitaal werk te gebruiken als  aanleiding om op groter formaat te schilderen met acrylverf op doek.  Zo kan ik de beelden zo op een nieuwe manier uitwerken en  de technische mogelijkheden van de acrylverf onderzoeken.

Het creatief proces is voor mij een manier om te reflecteren op alles wat ik in mijn dagelijks leven meemaak, en het begint bij aandachtig kijken. Mijn verbeelding kan ik dan integreren met de vaak meer rationele alledaagse werkelijkheid. Vanuit een ongebruikelijk perspectief ontstaan zo steeds nieuwe mogelijkheden, verbindingen en betekenissen, en een ervaring van onderlinge verbondenheid. De dynamiek van het leven boeit en inspireert mij, en ik zoek graag de dialoog met het onbekende. Vaak terugkerende thema’s in mijn werk zijn: de relativiteit van onze waarneming, licht en schaduw, beweging, verandering, en de relatie die mensen hebben met hun omgeving en met de natuur.

Ik hoop dat mijn werk ook anderen inspiratie biedt.’

Meer over mijn werk en achtergrond is terug te vinden op mijn website: www.lukedejong.nl

De expositie is van 28 februari t/m 24 maart 2018

Openingstijden:

Wo t/m vr   13 – 18 uur
Vr   ook  19 – 20:30 uur
Za   10 – 12 en 13 – 16 uur

Galerie ’t KUNSTUUS, Dorpsstraat 43, 4451BB Heinkenszand

http://www.kunstuus.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in