‘Landschapspark Borsele 23 opgeleide ambassadeurs rijker’

0
2152

Landschapspark Borsele is 23 opgeleide ambassadeurs rijker. In samenwerking met de gemeente Borsele, Stichting Landschapspark Borsele en onder begeleiding van IVN Zeeland, werden in twee cursusmiddagen recreatie-, en horecaondernemers opgeleid tot ambassadeur. Woensdagmiddag 13 maart sloten zij de cursus officieel af. Met de opgedane kennis over het unieke landschap kunnen zij hun gasten nog beter informeren over wat Landschapspark Borsele te bieden heeft.

Verbindende schakel
Ondernemers zijn dé schakel tussen de natuur en haar bezoekers. Tijdens de cursus werden de ondernemers zich nog beter bewust van de meerwaarde van Landschapspark Borsele voor hun onderneming en hun gasten. Zij leerden van alles over de unieke natuur, het landschap en de cultuurhistorie die het gebied te bieden heeft. Daarnaast beleefden ze ook zelf de bijzondere aspecten van het landschapspark. De cursusdagen bestonden namelijk voor een deel uit excursies door terreinbeheerders en natuurgidsen.

Goed op de kaart
Als ambassadeur brengen de ondernemers de opgedane kennis en ervaring gelijk in de praktijk door hun gasten te informeren over de unieke, natuurlijke kenmerken van het landschap en bijzondere plekken in de omgeving. Zodoende beleven gasten de omgeving optimaal en verrijkt het hun verblijf of bezoek. Daarnaast heeft het ambassadeurschap verschillende voordelen voor het gebied. “Deze cursus versterkt het imago van Landschapspark Borsele, stimuleert draagvlak voor het behoud van het landschap en draagt bij aan de profilering van de onderneming”, aldus wethouder Arno Witkam. Hij reikte namens de gemeente Borsele een certificaat van deelname uit aan de 23 ondernemers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in