Kennismaken met de digitale wereld voor senioren

0
1213

De digimaatschappij rukt snel, heel snel op. Steeds meer worden we geconfronteerd met automatisering op velerlei gebied. Contact maken met  instanties moet steeds meer via een elektronisch formulier.

Hoewel er veel cursussen gegeven worden om ook digibeten wegwijs te maken in het gebruik van computers is er toch een groep die buiten alle ondersteuningen in het gebruik van computers dreigen te vallen.
Dit is de groep die, om allerlei redenen, op geen enkele wijze deel neemt aan de digitale maatschappij. Toch worden ook zij steeds meer geconfronteerd met het computertijdperk.

Om die reden willen we een poging doen om deze groep te bereiken en te helpen om de eerste schreden te zetten in de geautomatiseerde wereld.

Doel:

Oudere inwoners van de gemeente Borsele met geen tot zeer weinig ervaring met computers kennis te laten maken met het digitale tijdperk. Na deze kennismaking moeten zij gereed zijn om de cursus “Klik en Tik” te volgen.

Voorwaarde deelneming:

  • Zij moeten inwoner zijn van de gemeente Borsele
  • Ouder zijn dan 55 jaar
  • Geen enkele ervaring met computers
  • Bereid zijn om zich verder te bekwamen door de cursus “Klik en Tik” te volgen

logo175Bent u of kent u iemand die in aanmerking zou komen voor deze kennismaking met de digitale wereld? Laat het weten op ons e-mail adres, sen.raadborsele@zeelandnet.nl .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in