Jubileumweekend Blasius Parochie Heinkenszand

0
1826
Van buitenplaats tot Heilige Blasiuskerk in Heinkenszand
Van buitenplaats tot Heilige Blasiuskerk in Heinkenszand

In het weekend van 16 t/m 18 oktober aanstaande is het feest in Heinkenszand, want dan wordt gevierd dat de Rooms Katholieke gemeenschap 200 jaar bestaat en dat de RK Kerk

Blasius 150 jaar geleden in gebruik werd genomen. Ter gelegenheid van dit heuglijke feit heeft de Parochie een, uit 128 pagina’s bestaand, jubileumboek uitgebracht met daarin allerlei informatie en foto’s over het ontstaan en de geschiedenis van de RK-gemeenschap en van de kerk. In meer dan 150 illustraties(tekeningen, bidprentjes, tabellen, foto’s van pastores;religieuzen uit Heinkenszand;verenigingen etc.) wordt de lezer meegenomen in een reis door de tijd: van het begin van het ontstaan van Heinkenszand tot het oprichten van een kapel, later een kerk, vervolgens de schuilkerken, vanaf 1815 een eigen onderkomen in het voormalige slot Barbestein en, vanaf 1865, een eigen kerkgebouw.

Vrijdag 16 oktober zal om 19.30 uur in de H. Blasiuskerk aan de Kerkdreef een presentatie worden gegeven over het boek en zal het eerste exemplaar worden aangeboden.

Zondag 18 oktober is er om 11.00 uur een jubileumviering. Deze wordt opgeluisterd door de 4 parochiekoren. Pastor Van Hees gaat in deze viering voor, geassisteerd door de 9 jongste misdienaartjes.

Belangstellenden kunnen op beide dagen het boek aan schaffen voor € 19,95.

Voor alle Parochianen, oud parochianen, maar ook voor veel andere belangstellenden zal het boek een feest van herkenning en nostalgie zijn, en voor komende generaties een beeld over het wel en wee van een geloofsgemeenschap over een periode van ruim 200 jaar!

Kortom, een naslagwerk waar iedereen met veel genoegen in zal lezen en kijken.

We hopen dan ook velen op beide dagen te mogen verwelkomen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in