Jongeren aan zet voor de wereld van 2050!!

0
1041

Aan: betrokkenen bij Dorpen voor Morgen

Over de CHALLENGE 2050. Wij, de mensen van Dorpen voor Morgen, namen dit initiatief omdat wij denken -en velen met ons- dat de wereld die de huidige generaties aan de volgende gaat doorgeven er niet zo best bij ligt. Plannen om de schade te beperken en de zaak weer op orde te brengen zijn talrijk. De uitvoering van die plannen loopt nog wel eens averij op. Of het nu gaat over de COP 27 in Sharm el Sheikh of de warmteplannen van de gemeente, de praktijk is weerbarstig, het instrumentarium om dat te veranderen wordt soms niet benut en is soms zelfs afwezig. En de generatie die ‘straks’ het stuur van de samenleving overnemen zit nu (nog) niet aan de tafels waar besluiten worden genomen. Jongeren zien het met lede ogen aan en vestigen onze aandacht daar op in musea, op kruispunten en in concertzalen.

Wij willen jongeren aan het woord laten en vragen hen: HOE MOET ONZE WERELD ER IN 2050 UITZIEN ALS JULLIE AAN ZET ZIJN?
En we helpen ze daarbij:

  • Met inspiratiebijeenkomsten waar zij elkaar inspireren. Waar wetenschappers laten zien dat er kansen te over zijn om te grijpen. Waar bezieling ontstaat en groeit.
  • Met een werkbudget om daarmee informatie op te halen, om werkbezoeken te doen of de kosten voor een You Tube film te dekken. Of….
  • Met bijeenkomsten om verbindingen te leggen tussen deelnemende groepen, maar ook met maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Jullie kunnen helpen!
Door nu al na te denken over de vraag hoe je in eigen omgeving een groepje aan de slag kunt helpen. Door ons feed-back te geven. Wat moeten we wél en juist níet doen.

Meer weten: Info@zvkk.nl
of: 06-53655491 (Marten Wiersma) 06-21396056 (Rinus Dijke)
Bron: nieuwsbrief van Zeeuwse Vereniging van kleine Kernen

 

Werkgroep Duurzaam Heinkenszand2030
Jan Hooijschuur
Hooyschuur@zeelandnet.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in