Inwoners Borsele pakken zwerfafval aan

0
1497

Gemeente Borsele stelt vanaf dit jaar – Zeeuws jaar van het afval – voor iedere kern een opruimset voor het verzamelen van zwerfafval beschikbaar. Donderdag 7 februari nam wandelclub WZC (Wandelen Zonder Contributie) bij dorpshuis De Zandlôôper in Lewedorp de eerste set in gebruik.

Vanaf eind februari is in vrijwel alle kernen een opruimset aanwezig. Bij de dorpshuizen, het hart van de kernen, kunnen inwoners de set reserveren, ophalen en na afloop weer inleveren. Uitzonderingen zijn ’s-Gravenpolder waar inwoners terecht kunnen bij het VrijwilligersHuis. In Heinkenszand kan de set opgehaald worden in het gemeentehuis. In Ellewoutsdijk wordt nog even gewacht tot na de verbouwing van het Van Hattumhuis.

BuitenBeter-app

Elke opruimset bestaat uit acht grijpers, acht hesjes en twee sets afvalzakken. Het is de bedoeling dat gebruikers het zwerfafval mee naar huis nemen of thuis laat ophalen door de gemeente. Door een ‘melding openbare ruimte’ te doen via de app BuitenBeter op de smartphone of via www.borsele.nl.

Schone leefomgeving

Het beschikbaar stellen van de opruimsets komt voort uit verzoeken van inwoners, die graag een bijdrage leveren aan een schone leefomgeving. Wethouder Kees Weststrate licht toe: “We vinden het een mooi initiatief dat goed aansluit bij het Zeeuws jaar van het afval. Daar willen wij als gemeente zeker onze medewerking aan verlenen. Zo houden we met zijn allen onze gemeente schoon!”

Cirkel is rond

De wandelclub WZC komt voort uit het vitaliteitsprogramma ‘Borsele Beweegt’, dat in 1996 startte. De leden, in de leeftijd van 65 tot 81 jaar, komen uit diverse dorpen en wandelen wekelijks in een van hun dorpen. Nieuwe leden, vooral uit Ovezande en Hoedekenskerke zijn welkom.

idc_ondertekening

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in