Informatiebijeenkomst Groenstructuurplan Heinkenszand

0
1485
Onveilige situatie Kraaiendijk Heinkenszand
Onveilige situatie Kraaiendijk Heinkenszand

Hoe combineren we biodiversiteit en maatregelen rondom klimaatverandering met het groen in Heinkenszand? Graag gaat de gemeente Borsele samen met u hierover in gesprek tijdens een informatiebijeenkomst over het Groenstructuurplan Heinkenszand op maandag 10 september aanstaande. Komt u ook?

  • Locatie:               De Stenge, Heinkenszand
  • Datum:                10 september 2018
  • Tijd:                      19:15-21:30 uur

Info Borsele.nl:

Programma
19:15 Inloop

19:30 Opening wethouder Witkam

19:45 Toelichting basisdocument

20:05 Pauze

20:15 Workshops

Tafel 1: Biodiversiteit

Tafel 2: Klimaatadaptatie

Tafel 3: Groenstructuur

21:15 Afsluiting

Basisdocument Groenstructuurplan
Afgelopen jaar heeft de raad ingestemd met het basisdocument Groenstructuurplan gemeente Borsele 2017-2037. Het basisdocument is algemeen en geldt voor alle 15 kernen in de gemeente. De nadruk in het document ligt op de volgende beleidsdoelstellingen:

Opvangen effecten klimaatveranderingen;
vergroten van de biodiversiteit;
verbeteren groeiplaats bomen.
Meer informatie over het basisdocument groenstructuurplan en het document zelf vindt u op onze website.

Dorpsplan Heinkenszand
Onderdeel van het basisdocument is een uitwerking per kern in de vorm van dorpsplannen. In het dorpsplan Heinkenszand zijn de belangrijke groenstructuren en de zoneringen vastgelegd. Ook staat er in wat wij willen aanpakken en verbeteren gedurende de planperiode 2017-2037. Het doel van het dorpsplan is om de ruimtelijke kwaliteit te behouden en te verbeteren. Daarnaast willen wij de doelstellingen voor biodiversiteit en klimaat realiseren. Bij uitwerking van de dorpsplannen zoeken we de samenspraak met inwoners voor de invulling van het plan. Uw inbreng of ideeën kunt u op deze avond aan ons meegeven.

Bijeenkomst op 10 september
Aan de hand van de thema’s uit het groenstructuurplan (biodiversiteit, klimaatadaptatie, ambities/actieplan) gaan we tijdens de bijeenkomst met elkaar in gesprek in vier verschillende rondes. Uw inbreng gebruiken wij om de uitwerking van het dorpsplan verder in te vullen.

Voor een goede organisatie vragen wij u u vóór woensdag 5 september aan te melden. Stuur een e-mail naar: info@Borsele.nl en meld u aan. U kunt ook bellen naar 0113- 238 383. Wij hopen u op 10 september te mogen begroeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in