Herdenking oorlogsslachtoffers in Heinkenszand

0
2187
dodenherdenking heinkenszand

Op zaterdag 4 mei 2019 vindt de dodenherdenking plaats bij de herdenkingsplaquette op het Van der Biltplein in Heinkenszand. Hierbij herdenken wij de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

In samenwerking met de gemeente Borsele heeft een werkgroep bestaande uit de JongerenRaad Borsele, de Culturele Raad Borsele, de Seniorenraad Borsele en Muziekvereniging Euterpe Heinkenszand een herdenkingsprogramma opgesteld. Iedereen is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze herdenking.

Het programma start om 18.45 uur in ‘de Stenge’, Stengeplein 1 te Heinkenszand. We beginnen met een muzikaal programma van muziekvereniging Euterpe. Tijdens het programma worden er gedichten voorgelezen door een leerling van Omnisschool De Reiger en leden van de JongerenRaad Borsele.

Rond 19:45u vertrekken we vanaf de Stenge naar de herinneringsplaquette op het Van der Biltplein in Heinkenszand. Scouts van Scouting De Voortrappers dragen de bloemenkransen. Muziekvereniging Con Affezzione verzorgt koraalmuziek bij de plaquette. Bevrijdingsmuseum Zeeland is aanwezig met enkele voertuigen. U kunt ook nog vanaf 19:50u aansluiten bij het programma bij de herdenkingsplaquette op het Van der Biltplein.

Na het voorlezen van het memorandum bij de plaquette en het spelen van het Taptoe signaal zijn we hier om 20:00u twee minuten stil. Daarna zingen we couplet 1 en 6 van het Wilhelmus. Aansluitend houdt burgemeester Gerben Dijksterhuis een toespraak en worden er kransen gelegd. De aanwezige kinderen leggen als laatste een bloem.

Na de herdenking bent u van harte uitgenodigd om in de Stenge nog wat te drinken en na te praten.

Programma 4 mei 2019

  • 18.45 uur Ontvangst in de Stenge, Stengeplein 1 in Heinkenszand
  • 19.00 uur Concert met o.a. zang en een gedicht
  • 20.00 uur Twee minuten stilte en kranslegging bij herinneringsplaquette
  • 20.15 uur Afsluiting herdenking met een hapje en een drankje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in