Gratis computercursus voor beginners in de Bibliotheek: Klik & Tik

0
1429

Het computerprogramma Klik & Tik is een cursus voor mensen die moeite hebben met computers en internet. Doel is om hen vertrouwd te maken met de digitale wereld. Hoe bedien je de computer? Hoe sla je bestanden op? En hoe verstuur je e-mail? Deelnemers kunnen deze cursus vanaf thuis én in de Bibliotheek Heinkenszand vanaf 7 maart, onder begeleiding, volgen.

Onder bijstandsgerechtigden en ouderen zijn nogal wat mensen die niet goed overweg kunnen met computers. Daardoor is het voor hen moeilijker om een baan te vinden of zelfstandig te functioneren. Het programma ‘Klik en tik’ biedt mensen de kans om kennis te maken met de computer, internet en sociale media. Het programma is laagdrempelig en houdt rekening met een laag taalniveau.

Cursus

Klik & Tik is een gratis oefenprogramma wat vanaf huis te volgen is. Er zijn drie delen en men kan instappen op het eigen niveau. Via filmpjes bekijken deelnemers de eenvoudige uitleg en daarna gaan ze aan de slag met praktische oefeningen. De ervaring leert dat de deelnemers graag begeleiding krijgen bij de oefeningen. Op gezette tijden kunnen ze door het jaar heen daarom bij de Bibliotheek terecht voor ondersteuning.

Interesse?
De cursusduur bestaat uit vier lessen van twee uur tussen 14.00 uur en 16.00 uur, op de volgende: 7, 14, 21 maart en 4 april. De kosten voor deze cursus in de Bibliotheek Heinkenszand, Stengeplein 1, zijn voor leden gratis en €14,50 voor niet leden. Er zijn ook Klik en Tik cursussen in de Bibliotheek Burgh Haamstede.

Kijk voor meer info en aanmelden op www.bibliotheekoosterschelde.nl/agenda

idc_ondertekening

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in