Gratis babystartpakket voor Borselse ouders met een minimuminkomen

0
307
bron: canva.com

Elk kind heeft recht op een goede start. Daarom werkt de gemeente Borsele sinds kort samen met Stichting Babyspullen. (Aanstaande) ouders met een minimuminkomen, kunnen een gratis babystartpakket aanvragen. Hierin zitten basisproducten om de baby de eerste periode goed te kunnen verzorgen.

(Aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben, kunnen een babystartpakket aanvragen via een tussenpersoon. Deze tussenpersonen zijn het SMWO, Kwakkenbos Bewindvoeringen, Leger des Heils, Schuldhulpverlening Zeeland, Vluchtelingenwerk Zuidwest Nederland, Admiraal De Ruyter Ziekenhuis, Juvent Jongerenhuis Goes en de Provinciale Kraamzorg. Ook de Borselse verloskundigen weten hoe ouders het pakket kunnen aanvragen. De ouders ontvangen het pakket al tijdens de zwangerschap om stress en zorgen over de babyuitzet zoveel mogelijk te beperken.

Inhoud babystartpakket

De inhoud van het pakket bestaat uit kleding, verzorgingsproducten, speelgoed en beddengoed. Dit zijn de basisproducten om de baby in de eerste periode goed te verzorgen. In het pakket zitten nieuwe en gebruikte babyspullen.

Uitbreiding regelingen

De babystartpakketten zijn één van de regelingen die de gemeente Borsele inzet om mensen in armoede te ondersteunen. We breiden de regelingen voor mensen in armoede uit. Wethouder Marga van de Plasse: ,,We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. En dat kinderen die opgroeien in een gezin met weinig geld, toch dezelfde kansen krijgen als andere kinderen.

Op onze website www.borsele.nl/elkkinddoetmee staat een overzicht van alle regelingen die er zijn voor gezinnen met weinig geld. Wie hulp of ondersteuning nodig heeft om ze aan te vragen, kan terecht bij de welzijnswerkers van het VrijwilligersHuis.

Neem gerust contact op via 0113-311999 of info@vrijwilligershuis.nl. We helpen graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in