Gemeente Borsele wil politiebureau aankopen t.b.v. Lidl Heinkenszand

0
1916
Het college van B&W van de gemeente Borsele wil het politiebureau aankopen en de gemeenteraad om een krediet te vragen. Het bedrag dat hier mee gemoeid is bedraagt ruim € 300.000,-. Voor alle duidelijkheid,  de gemeenteraad moet hier nog mee akkoord gaan.
De voorwaarden van de politie voor de verkoop van het politiebureau zijn bekend geworden.
Één van deze voorwaarden is dat het pand voor het eind van dit jaar verkocht moet worden. Dit heeft te maken met hun taakstelling om te bezuinigen op de huisvesting.
Zonder de beschikking over het pand kan de komst van de Lidl niet gerealiseerd worden.
De intentietermijn tussen de gemeente en Lidl liep 1 oktober af.
De gemeente laat weten dat er meer tijd nodig is om de zaken met Lidl verder af te ronden. Partijen hebben om die reden besloten om de intentietermijn te verlengen tot 1 juli 2017.
De komende tijd zal worden gebruikt om de laatste onderzoeken naar bodem en archeologie uit te voeren, het marktonderzoek up-to-date te maken en de onderhandelingen met Lidl verder af te ronden. “Wij hopen binnenkort een belangrijke stap te kunnen zetten met de aankoop van het politiebureau“, aldus de voorlichter van de gemeente Borsele.
Er lijkt de gemeente veel aan te zijn gelegen de deal met Lidl door te laten gaan. Ondanks dat het ‘obstakel’ politiebureau nu lijkt te zijn genomen blijft het echter nog maar de vraag of Lidl nog steeds zin heeft in een vestiging in Heinkenszand. De procedure m.b.t. de komst van een 2e supermarkt naar Heinkenszand loopt inmiddels al meer dan 4 jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in