Expositie Tiny Nijssen in Kunstuus Heinkenszand

0
2236

 ‘ Puur Passie Fotografie ‘

Expositie Tiny Nijssen

18 mei t/m 11 juni 2016, galerie ’t KUNSTUUS in Heinkenszand

Tiny Nijssen (Aalsmeer) maakt foto’s die op zijn zachts gezegd enig opzien baren. Zij toont geen lieve zoete plaatjes maar wel de ruwe schoonheid van een wereld die ook bestaat.

‘Ik mocht als kind nooit zijn wie ik was en daarom ben ik wellicht geïnteresseerd in mensen met een bijzonder levensverhaal. Mensen die, omdat zij nu eenmaal anders zijn, worden bekeken en behandeld op een manier die zij niet verdienen. Met mijn foto’s wil ik laten zien, dat de ogenschijnlijke absurditeit wel degelijk bestaansrecht heeft. Ieder mens is de moeite waard!

Ook … of misschien wel juist degenen die niet binnen het ‘normale’ patroon vallen. Want wat is normaal. Wie bepaalt dat?

Om een mooie serie te maken volg ik mensen soms wel een jaar. Zoals nu een transgender die eindelijk de moed heeft om ook in het openbaar vrouw te zijn.

Moet je je voorstellen wat dat betekent voor deze mensen. Altijd een geheim met je mee te moeten dragen, hoe verschrikkelijk is dat niet !

Zo zag ik laatst een meisje met zo een bijzonder gezicht, ik vroeg haar moeder of ik haar dochter mocht fotograferen . Zij gaf toestemming maar zei er wel bij: ‘Mijn Dochter heeft Asperger.’

Maar als je ziet hoe mooi en vrij zij mijn camera verdraagt, het levert zulke bijzondere beelden op.

En dan mijn eigen manische depressiviteit, nu goed onder controle, maar een aantal van mijn vaste modellen weten de stemmingen van weleer zo raak weer te geven. Soms komen zij zelf met ideeën waar ik iets aan heb.

Al deze mensen zijn een verrijking in mijn leven. Ik ben nu met een serie bezig waar vijftig van mijn  face-book vrienden zich als clown laten schminken en fotograferen.

Mijn foto’s mogen dan een vervreemdend karakter hebben, maar niet één is er aanstootgevend.’

Galerie ’t KUNSTUUS
Dorpsstraat 43
4451 BB Heinkenszand

www.kunstuus.nl

open: wo t/m vr  13 – 18 uur; vr ook 19 – 21 uur; za 10 – 12 en 13 – 16 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in