expositie galerie ’t KUNSTUUS

0
150

Expositie Dick Hofstra (fotografie) en Simone Bolijn-Ahrens (edelsmeden)

  • 21 juni t/m 15 juli 2017
  • Galerie ’t KUNSTUUS, Dorpsstraat 43, 4451 BB Heinkenszand
  • Open: wo t/m vr 13 – 18 uur; vr ook 19 – 20:30uur; za 10 – 12 en 13 – 16 uur

Dick Hofstra
‘Reeds als kleine jongen was ik gefascineerd door fotografie. Als ik een camera zag wilde ik fotograferen. Toen ik zo rond de 20 was heb ik een spiegelreflex gekocht en heb ik jaren gefotografeerd. In die tijd heb ik wel eens gedroomd om er mijn beroep van te maken. Zo half jaren 90 ben ik gestopt met fotografie. Het was een dure en tijdrovende hobby.

In 2012 is er MS bij me geconstateerd en een jaar later ben ik weer gaan fotograferen, als tijdverdrijf. Ik kreeg al snel de smaak weer te pakken. Sinds 2014 gebruikt de gemeente Haarlemmerliede mijn foto’s voor allerlei uitingen ( nieuwsbrief, Gemeentegids, etc. ). Ook heb ik in 2016 drie maanden in het Gemeentehuis mogen geëxposeerd.

Ik heb me beperkt tot het fotograferen van mijn dorp: Halfweg. Een vriend noemde mijn foto’s eens abstract realisme, en zo zie ik mijn foto’s ook. Ik bewerk mijn foto’s niet tot nauwelijks; het plaatje moet in mijn opinie goed zijn, en niet de bewerking. Mijn moeder is geboren en getogen in Heinkenszand, dus deze expositie is voor mij een beetje “thuiskomen”.’

Simone Bolijn-Ahrens (Duitsland, 1971)
‘Al van jongs af aan geïntrigeerd door het kunsthandwerk. In 2003 heeft mijn man mij meegenomen naar Zeeland, niet geheel tegen mijn zin! Hier heb ik de rust en tijd gevonden om meer uit mijn passie te halen. Wat een aantal jaren begon met een avondcursus zilversmeden, leidde tot een opleiding tot goudsmid in Antwerpen. Deze heb ik in juni 2016 afgesloten.

In mijn eigen klein atelier ontwerp en creëer ik met veel plezier sieraden. Vaak geïnspireerd door de natuur, ontstaan mijn sieraden uit zilver, natuurlijke materialen, halfedelstenen en parels.

Het gebruik van de oude technieken heeft mijn voorkeur. Bij het gieten in sepia (skelet van een inktvis) blijft het altijd een verrassing hoe het stuk zilver later tevoorschijn komt, net alsof je een cadeautje uitpakt. Hierdoor is het in sepia gegoten stuk altijd het begin van het ontstaan van het sieraad.

Dit verrassingseffect heb je ook bij gefuseerd en reticulair metaal, hierbij word textuur aangebracht door verhitting. Punniken met zilverdraad, een techniek die zeker niet alledaags is, hierdoor ontstaan wederom unieke sieraden.’

www.simonesatelier.nl

www.kunstuus.nl

idc_ondertekening

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.