expositie galerie ’t KUNSTUUS

0
1735

Expositie Trees van Es – van den Bos (linoschede, zeefdruk, etsen en papiersnedes) en Arjen Pouwer (keramiek)

Tijdens de expositie in ’t Kunstuus van 23 augustus t/m 16 september laat ik, Trees van Es – van den Bos zien dat verschillende druktechnieken een prachtig en verrassend beeld tot eindresultaat hebben.

Ik heb al heel wat creatieve uitspattingen gehad. Het lukte me niet altijd om de ideeën die ik had uit te werken tot een goed eindresultaat. Totdat ik bij Crejat, de nieuwe academie in Alkmaar, vier jaar een opleiding volgde. Daar leerde ik dat een beeld er nooit uit komt te zien zoals je van tevoren bedenkt. Het is een groeiproces van eerste idee naar een eindfase en dat verandert telkens tijdens het werken. In die vier jaar heb ik een enorme groei doorgemaakt met het maken van beelden Het creëren van beelden is een interessant proces  waarbij ik mij altijd zal blijven ontwikkelen.

Onderweg, dat is het thema wat altijd terug komt in mijn werk. Door het gebruik van gewone beelden die je overal tegenkomt en waar je eigenlijk geen extra aandacht aan besteedt. Deze momentopnames bewerk ik op een eigen manier waardoor je steeds nieuwe vormen kunt ontdekken in het bijzondere beeld dat ontstaat. Verschillende kleuren en druktechnieken zorgen iedere keer voor een verrassende en totaal andere uitstraling.

Aan de hand van eigen foto’s komt ik tot een ontwerp. Door de foto’s te bewerken met verschillende effecten ontstaat een spel van kleuren, lijnen en vormen. Mijn eigen voorkeur gaat uit naar strakkere vormen en sprekende kleuren. Tijdens mijn opleiding ben ik tot de ontdekking gekomen dat het werken met linoleum, het snijden en drukken, goed aansluit bij mijn ideeën. Door te experimenteren met snij technieken, linoleumsoorten en het drukken met verschillende inkten en olieverf kom ik tot mijn werken. In het verlengde hiervan maak ik ook etsen op koperplaat en heb ik sinds kort ook de druktechniek zeefdrukken ontdekt tijdens een workshop bij het Drukkerijmuseum in Meppel. Daarnaast is er ook werk te zien wat uitsluitend gemaakt is met papier. Door in de papiersneden gebruik te maken van verschillende lagen ontstaat er diepte in het werk. Alle verschillende technieken en experimenten geven te samen een interessant beeld en een mooi kunstwerk.

Arjen Pouwer

Het werken met diverse kleisoorten, w.o. ook zelf verzamelde Zeeuwse klei, is een fascinerende bezigheid. Ik ben dan lekker aan het experimenteren.

Door mengen, uitrollen, verhitten, uittrekken, deels weer mengen en de toevoeging van allerlei materialen zoals o.a. zand en chamotte geeft ik mijn potten en schalen een heel natuurlijk uitstraling.

De resultaten na het stoken zijn soms voorspelbaar, maar meestal heel verrassend.

Vormen en kleuren uit de natuur geven een constante stroom aan nieuwe ideeën.

Galerie open:
Wo t/m vr 13 – 18h;
vr ook 19 – 20:30h;
za 10- 12 en 13 – 16h

Meer info: www.kunstuus.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in