Een waardig afscheid voor de Barbesteinkerk na 115 jaar trouwe dienst

0
1488

Bron: PZC.NL  Het doek is gevallen voor de Barbesteinkerk in Heinkenszand. Zondag nam de protestantse gemeente na 115 jaar afscheid van het kerkgebouw. Kerk én gemeente beginnen aan een nieuw hoofdstuk.

„Herman, mag ik jouw colbert even passen?”, klinkt het zondagmorgen door de consistorie van de Barbesteinkerk. Terwijl Heinkenszand langzaam ontwaakt, heerst in het kerkgebouw aan Clara’s Pad al volop bedrijvigheid. Kerklid Herman van den Berge ontdoet zich een beetje verbaasd van zijn jasje. Oud-predikant Piet Schelling neemt het dankbaar in ontvangst. „Ik heb het mijne in de auto laten liggen en die staat op een carpoolplaats in Rotterdam. Ik doe straks de voorbeden, maar liever niet in alleen een overhemd.”

Terwijl de kerkenraad in de consistorie de laatste instructies doorneemt, stroomt de Barbesteinkerk vol gemeenteleden. Eén van hen is Willemien Braamse. Zij en haar man Hans zijn de nieuwe eigenaren van het kerkgebouw en de pastorie. Als je hen een jaar geleden had verteld dat zij de kerk zouden kopen, hadden ze het niet geloofd. „Het heeft zo moeten zijn”, zegt Willemien.

Lees meer…

idc_ondertekening

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in