€5000 beschikbaar voor biodiversiteit-initiatieven

0
1798
foto: website Dorpsraad Heinkenszand

Wie in de gemeente Borsele nog een goed idee of initiatief heeft om de straat, de wijk of het dorp biodiverser te maken, kan dit jaar nog bij de gemeente aankloppen voor financiële ondersteuning.

Belang van biodiversiteit

Wethouder Witkam: “We merken dat inwoners een groene leefomgeving met daarin een verscheidenheid aan plant- en diersoorten steeds belangrijker vinden. Daarnaast is Borsele de grootste fruitteeltgemeente van Nederland. Daarom besteden we ook extra aandacht voor de leefomgeving van de bijen, vlinders en andere insecten, die zorgen voor bestuiving van de vele gewassen. Voor de beste ideeën vanuit inwoners voor het aanplanten van extra groen of het verbeteren van de leefomgeving van bestuivers hebben we tot eind 2018 nog een bedrag van €5000 beschikbaar om initiatieven te ondersteunen.”

Voorbeelden van maatregelen

Inwoners uit Baarland en Heinkenszand namen eerder het initiatief om bijvoorbeeld een dorpsboomgaard aan te planten. Deze boomgaardjes bestaan uit oude rassen hoogstamfruitbomen. Op andere plaatsen zijn bloembollen in gazons geplant of maakten tegels/straatstenen plaats voor geveltuintjes. Tot slot zijn er op vele plaatsen nestgelegenheden voor wilde bijen geplaatst. De gemeente heeft deze maatregelen financieel ondersteund.

Heeft u ook een idee?

Alleen, samen met uw buren, via de dorpsraad of via een vereniging een idee om de biodiversiteit in de straat, wijk of het dorp te vergroten? Stuur dan vóór vrijdag 9 november 2018 een e-mail met informatie over uw initiatief naar de afdeling Woonomgeving: jpbouwman@borsele.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen via 0113 238 468. Ook voor vragen over maatregelen of over een initiatief, kunt u hier terecht. Uit de inzendingen worden de beste ideeën geselecteerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in