Dinsdag 1 November Energie besparen (Prov/RES)

0
57

Waarom moeten ook gebouwen als musea verduurzamen?

Zo’n gebouw wordt minder intensief gebruikt dan bijvoorbeeld een woonhuis.
Sommige energie bespaarmaatregelen zijn daardoor minder rendabel. Herman Heijboer, energie adviseur, laat zien wat er wel en niet kan tijdens een rondleiding in museum De Meestoof in St. Annaland.

De provincie Zeeland helpt eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed bij de verduurzaming van gebouwen met het KLImaatOntzorgingProgramma Klimop. Voor eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed is het een uitdaging om hun gebouwen te verduurzamen. Bovenop het al bestaande takenpakket vraagt dit om extra aandacht en/of specifieke ervaring bij de eigenaren van de gebouwen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid dat buurthuizen, sportaccommodaties, zorginstellingen en andere maatschappelijk vastgoed een achterstand op het gebied van verduurzaming oplopen. Het Rijk heeft daarom, via het landelijke ontzorgingsprogramma verduurzaming klein maatschappelijk vastgoed, geld beschikbaar gesteld voor het opzetten van een ontzorgingsprogramma’s.
Vanaf 1 januari 2023 komen ook kerken in aanmerking voor het klimaat ontzorgingsprogramma. De Dorpskerk in Heinkenszand, eigendom van de Dinsdag 1 November Energie besparen
(Prov/RES) protestantse gemeente Heinkenszand, heeft zich hiervoor aangemeld. Advies bureau
Marsaki uit Goes gaat het duurzaamheids onderzoek uitvoeren.

Uitzending gemist? Dat kan gebeuren. Je kunt alle afleveringen terugkijken op Televisie gemist – Omroep Zeeland.

https://www.omroepzeeland.nl/tv/aflevering/code-groen/370345805

Werkgroep Duurzaam Heinkenszand2030
Jan Hooijschuur
Hooyschuur@zeelandnet.nl

idc_ondertekening

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in