Definitief crisisopvang vluchtelingen in de Stenge

3
1897

Vandaag is bekend geworden dat er in de Stenge definitief vluchtelingen zullen worden opgevangen. Het COA heeft de gemeente Borsele officieel verzocht ongeveer 200 vluchtelingen op te vangen voor de periode van 17 t/m 20 november.

Crisisopvang
De vluchtelingen blijven in totaal 72 uur na aankomst en gaan vervolgens naar een volgende crisisnoodopvang (het COA is hiervoor verantwoordelijk). De opvang is in de loop van vrijdag 20 november 2015 teneinde.

De samenstelling van de groep vluchtelingen is gemêleerd. Er is in De Stenge plaats voor maximaal 200 personen. Het is op dit moment nog niet bekend hoe laat de groep aan zal komen.

De inwoners van Heinkenszand zullen donderdag per brief zullen worden geïnformeerd.

Locatiebezoek
De gemeente Borsele nodigt u uit op maandag 16 november 2015 een bezoek aan de opvanglocatie in aanbouw te brengen. U bent welkom van 19:00 uur tot 20:00 uur. Indien u hiervan gebruik wilt maken dan kunt u zich opgeven via aknegt@borsele.nl.
Vrijwilligers
De burgemeester van de gemeente Borsele laat per e-mail weten trots te zijn dat al vele Borselse vrijwilligers zich hebben aangemeld. Mocht u willen bijdragen aan een warm welkom in Borsele, neem dan contact op met het Vrijwilligershuis. Dit gaat het beste per e-mail info@vrijwilligershuis.nl.

 

3 REACTIES

 1. Toch wel fijn dat je als inwoner en als ouder van kind op de basisschool eerst alles via internet moet lezen en geen verdere info krijgt, over aanpak veiligheid kinderen enz…. de burgers hebben niks geen inbreng

 2. De groep vluchtelingen die 17 11 naar heinkenszand komt verblijven nu in de sport hal aan de overkant in mijn straat.
  Ik ben als vrijwilligster een aantal keren wezen helpen met dat wat nodig is
  Mensen met een trauma en rugzak waar men geen notie van heeft.
  Ga in gesprek met deze groep medemensen. Je zult versteld staan.
  Onbekend maakt niet alleen onbemint maar ook angstig.
  Ten onrechte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in