De Stenge Heinkenszand is klaar voor opvang vluchtelingen

0
2319
Opvang vluchtelingen in de Stenge

De Stenge in Heinkenszand is vandaag gereed gemaakt voor de ontvangst van ongeveer 200 vluchtelingen. Voor een aantal van deze vluchtelingen is het de eerste opvang, voor anderen al de zesde keer.
In de sportzaal van de Stenge staan de bekende veldbedden keurig in rijtjes opgesteld.
In de zaal, waar normaal gesproken judoles wordt gegeven, zijn speeltoestellen geplaatst voor de ongeveer 25 kinderen die deel uit maken van de groep.
De GGD is tijdens de opvang beschikbaar en er is 1 uur per dag een dokterspost beschikbaar zodat medische bijstand adequaat kan worden geboden.

De kinderen van de lagere scholen van Heinkenszand hebben tekeningen gemaakt zodat met name de kinderen zich welkom zullen voelen.

Vanavond tussen 19.00 en 20.00 konden belangstellenden een kijkje nemen. Van deze mogelijkheid werd door tientallen inwoners van Heinkenszand en andere belangstellenden gebruik gemaakt.

Eerder vandaag werden er witte hekken geplaatst. Deze hekken dienen volgens de gemeente Borsele met name om de privacy van de groep vluchtelingen te waarborgen. Ook de Jan van Schengenschool heeft verzocht

Er zijn 130 vrijwilligers bij de gemeente Borsele aangemeld om de opvang in goede banen te leiden.

IMG_0599 (null)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in