Curus politiek actief in Borsele

0
313

ONTDEK DE WERELD VAN DE LOKALE POLITIEK:
DOE MEE AAN DE GRATIS CURSUS POLITIEK ACTIEF!

De gemeenteraad van Borsele organiseert vanaf 26 februari 2024 de cursus Politiek Actief. Deze cursus is voor iedereen die nieuwsgierig is naar de werking van de gemeente en misschien nadenkt over een actieve rol in de politiek. Meedoen is gratis en aanmelden kan – tot uiterlijk 10 februari – via griffie@borsele.nl.

Hoe werkt de politiek? Welke actieve rol kunt u als inwoner spelen? Wat doet de gemeente en wat doet de Rijksoverheid? Wanneer is het College van burgemeester en wethouders aan zet en wat zijn de bevoegdheden van de gemeenteraad? Tijdens de cursus Politiek Actief komen dit soort vragen aan bod.

“Veel inwoners willen meer weten over lokale politiek of willen begrijpen hoe een gemeente echt werkt. Sommige mensen die nu actief zijn bij een lokale politieke partij hebben deze cursus ook gevolgd!” zegt burgemeester Dijksterhuis en tevens voorzitter van de gemeenteraad.

Programma

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten, waarin theoretische kennis wordt gecombineerd met praktische vaardigheden, zoals debatteren. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

Meer informatie

De cursus wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat – www.prodemos.nl.
Geef u snel op voor deze leuke en leerzame cursus! Meedoen is gratis* voor iedereen die in de gemeente Borsele woont (>18 jaar) en aanmelden kan per mail via griffie@borsele.nl.
Kijk voor meer informatie en het programma op www.borsele.nl/politiekactief.

* Er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar. Als er meer aanmeldingen zijn, wordt door middel van loting bepaald wie mag deelnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in