Buurtbusvereniging organiseert speeddates voor werving vrijwilligers

0
2301

Zaterdag 5 oktober staat de Buurtbusvereniging Zuid-Beveland in verschillende kernen op Zuid-Beveland om meer vrijwilligers te werven. Vrijwilligers van de buurtbus staan onder andere op de weekmarkt in Heinkenszand. Zij vertellen geïnteresseerden over het werk dat ze doen en hopen hen voor het werk enthousiast te maken. Nieuwe vrijwilligers zijn hard nodig om de acht lijnen op Zuid-Beveland die de vereniging verzorgt, goed bemenst te houden.

Mensen die meer willen weten over het vrijwilligerswerk kunnen zaterdag  tussen 10.00 en 15.00 uur terecht op het Van der Biltplein, ter hoogte van R&B Wonen. Hier vertellen chauffeurs over de opleiding die nieuwe vrijwilligers krijgen en mogen mensen zelfs een proefritje maken met een bus. Mensen met alleen een B-rijbewijs mogen al met deze bus rijden. Het vrijwilligerswerk is met name interessant voor mensen die het leuk vinden om anderen te ontmoeten en minimaal een dag in de week beschikbaar zijn.

Halte taxi

De buurtbus doet in onze gemeente al verschillende kernen op uiteenlopende tijden aan. Daarnaast is er de haltetaxi. Deze rijdt op trajecten of momenten waar(op) de bus niet meer rijdt. Zo zijn kernen nog beter bereikbaar met het openbaar vervoer. De haltetaxi heeft geen dienstregeling, inwoners kunnen deze zelf reserveren via 088-2358000 of info@haltetaxi.nl.

Dal Vrij 65+ Zeeland

De buurtbus wordt goed gebruikt. Met name ouderen kiezen voor deze manier van reizen. Speciaal voor mensen boven de 65 jaar is er het abonnement Dal Vrij 65+ Zeeland. Hiermee kunnen reizigers voor € 68,75 per jaar vrij met Connexxion reizen door Zeeland en gebruikmaken van de Interliner naar Rotterdam.

Wethouder Arno Witkam zal tussen 10.00 en 12.00 uur aanwezig zijn op het Van der Biltplein in Heinkenszand om te helpen met vrijwilligers werven. Wilt u ook komen? Laat dit dan weten aan Paul Mulder, voorzitter van de Buurtbusvereniging Zuid-Beveland via 06-24977870.

Voor meer informatie:
Esther van Deutekom
0113 – 23 84 09
communicatie@borsele.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in