Buurtavond voor Over de Dijk

0
312
Een oranje-witte poster met de woorden 'same verdruzzamen'.

Op donderdag 9 november 2023 van 19.30 – 21.00 uur organiseert Buurkracht samen met de Werkgroep Duurzaam Heinkenszand2030 en de Gemeente Borsele een Buurtavond in Woonzorgcomplex Dijkstede. Deze avond is specifiek bedoeld voor inwoners van Over de Dijk en gaat over het (verder) verduurzamen van woningen en de wijk.

Vooraf aan deze bijeenkomst hebben de bewoners in een digitale enquête hun interesses en behoeften rond verduurzaming kunnen  invullen. Hierdoor is een beeld verkregen  van wat de inwoners graag willen op het gebied van verduurzaming. Voorbeelden zijn zonneboilers, warmtepompen, thuis accu’s, sedumdak enz.

Tijdens de buurtavond wordt de uitkomst van de enquête besproken en kunnen er vragen gesteld worden over kleine en grote maatregelen, subsidies e.d. Ook kunnen inwoners besluiten om samen vervolgstappen te gaan maken. Bijvoorbeeld door krachten te gaan bundelen in een Buurtteam, dat een inkoopactie of andere activiteiten op poten zet.

Na Watervliet is Over de Dijk de 2e wijk in Heinkenszand waar de Werkgroep Duurzaam Heinkenszand2030, gemeente Borsele en Buurkracht inwoners uitnodigen en ondersteunen om in hun buurt samen met verduurzaming aan de slag te gaan.

Werkgroep Duurzaam Heinkenszand2030
Jan Hooijschuur

Hooyschuur@zeelandnet.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in