Buurtavond Heinkenszand over aardgasvrij wonen

0
986
watervliet heinkenszand

Een buurtavond op 28 maart geeft bewoners van de buurt Watervliet I en II in Heinkenszand gelegenheid om mee te denken over duurzaam wonen. Hoe willen de bewoners van Watervliet als buurt omgaan met de uitdaging om in de toekomst hun huizen aardgasvrij te verwarmen? De bijeenkomst wordt georganiseerd door Buurkracht, ondersteund door Gemeente Borsele en de bewoners-werkgroep Duurzaam Heinkenszand2030. De buurtavond vindt plaats op dinsdag 28 maart, aanvang 20.00 uur in De Stenge, Stengeplein 1 in Heinkenszand.

De Gemeente Borsele en de werkgroep Duurzaam Heinkenszand2030 vraagt bewoners van de buurt Watervliet mee te denken over de overstap van aardgas naar meer duurzame vormen van energie, zoals een warmtepomp of warmtenet. Belangrijk uitgangspunt op de weg naar duurzamer wonen is dat de gemeente en de werkgroep graag bewoners hierbij betrekt. De overstap gaat namelijk iedereen aan.

Buurkracht is door de gemeente en de werkgroep gevraagd om als onafhankelijk begeleider van het proces op te treden. Buurkracht is een onafhankelijke partij met jarenlange ervaring in het ondersteunen van bewonersinitiatieven bij het verduurzamen van buurten en dorpen door heel Nederland (www.buurkracht.nl).  De komende maanden wil Buurkracht met bewoners van Watervliet dan ook aan de slag gaan om tot een buurtplan te komen. Hóe dat lichten zij, samen met gemeente en werkgroep, graag toe op dinsdag 28 maart, 20.00 uur in De Stenge. Bewoners van Watervliet I en II die meer willen weten over dit onderwerp en/of hier graag in mee willen denken of meedoen zijn van harte welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in