Brief inzake vluchtelingenopvang huis-aan-huis bezorgd in Heinkenszand

0
1927
de Stenge - Heinkenszand

Vrijdag 30 oktober is de brief van de gemeente Borsele inzake de opvang van vluchtelingen bezorgd. Elke inwoner van Heinkenszand heeft de brief ontvangen. In de brief wordt nader ingegaan op de mogelijke crisisnoodopvang, wat dit voor de inwoners betekent, wat de te zetten stappen zijn en hoe de inwoners op de hoogte kunnen blijven.

Hieronder enige belangrijke passages van de brief. Aan het einde van dit artikel vindt u een link naar de originele brief.

De mogelijke opvang zal voor maximaal 72 uur zijn en voor maximaal 200 vluchtelingen.

De Zeeuwse gemeenten hebben gezamenlijk de opvangmogelijkheden geïnventariseerd. Dit is gedaan aan de hand van criteria op het gebied van bereikbaarheid, beschikbaarheid en faciliteiten. De Stenge is niet de enige beschikbare locatie in Zeeland.

Mocht het verzoek van het COA komen en het college van B&W besluit positief dan zal worden besloten tot opvang in de Stenge volgens het Bed, Bad en Brood principe. Dit moet normaal gesproken snel gebeuren, binnen 1 tot 3 dagen of een nog kortere termijn.

Politie, beveiliging en vrijwilligers zien er op toe dat de huisregels worden nageleefd. Deze huisregels worden in het Engels en Arabisch uitgereikt.
De vluchtelingen zijn vrij om de locatie te verlaten. De verwachting is dat dit niet massaal gebeurd.

Omdat de Stenge gedurende de opvang niet door sportverenigingen kan worden gebruikt zullen de trainingen en wedstrijd moeten worden afgezegd of worden uitgeweken naar een andere locatie.

U kunt uw e-mail adres doorgeven aan info@borsele.nl . Zodra er iets te melden is inzake de noodopvang krijgt u onmiddellijk bericht. Natuurlijk staat ook alle informatie op www.borsele.nl andere andere media zoals deze website.

De originele brief van de Gemeente Borsele vindt u hieronder.

brief-gemeente-bldz.1brief gemeente bldz 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in