Borsele viert erkenning bijvriendelijke gemeente met plaatsing bijenhotel

0
1389

Gemeente Borsele is door Nederland Zoemt erkend als bijvriendelijke gemeente. Om dit te vieren, plaatste wethouder Witkam op 6 september een groot bijenhotel in de dorpsboomgaard in Heinkenszand.

Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar: de helft van alle 358 soorten is bedreigd. En dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening. De appel waar je in bijt, de aardbeien onder je slagroom en de kers op je taart. Ze groeien alleen als de bloemen ervan worden bestoven. Wilde bijen doen dit graag en helemaal gratis. Ze zijn dus cruciaal voor de productie van ons voedsel.

Als grootste fruitteeltgemeente zijn de wilde bijen voor Borsele extra belangrijk. Samen met andere partners, zoals het waterschap, landschapsbeheerders, de provincie, de ZLTO, ondernemers en inwoners, ontwikkelt Borsele een ’Honey Highway’, een walhalla voor bestuivende insecten.
Hiervoor zaaien ze bermen en percelen in met kruiden- en bloemrijke mengsels, werken ze aan extensief maaibeheer, zorgen voor voldoende insectenhotels, etc. Borsele is dan ook trots op de erkenning bijvriendelijke gemeente en doet graag een gooi naar de  bijvriendelijkste gemeente van Nederland.

Zelf in actie komen om de wilde bij te helpen of ben je benieuwd wat andere mensen al doen? Op www.nederlandzoemt.nl staat alle informatie.

idc_ondertekening

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in