Amerikaanse belastingaangifte

0
167

Het belastingverdrag met Amerika verplicht banken om klantinformatie te leveren aan de Amerikaanse fiscus. Bedrijven en ondernemers met vragen worden doorverwezen naar Nederlandse accountants. Die hebben vaak geen idee wat ze moeten adviseren.

Dat constateert Daan Durlacher, adviseur over het Amerikaanse belastingsysteem. “Ik heb al een dozijn accountants aan de deur gehad die niet precies weten hoe het belastingverdrag werkt tussen Nederland en de VS. Ik heb ook compleet foute adviezen gezien. Er zijn slechts een paar accountantskantoren die weten hoe je moet omgaan met dit verdrag.”

Durlacher heeft het over de FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act), een Amerikaanse belastingwet die de fiscale plichten omschrijft van staatsburgers in het buitenland. Met tal van landen sluit de VS hier verdragen over. Eind 2013 ook met Nederland. De gevolgen ervan beginnen nu pas duidelijk te worden.

Onder staatsburgers verstaat de VS ook mensen die zijn geboren in de VS, ongeacht hun woonplaats en andere nationaliteit, en Nederlanders met een Amerikaanse ouder. Ook mensen met een Greencard vallen onder het verdrag. In Nederland gaat het om een groep van naar schatting honderdduizend mensen.

Informatie over Amerikaanse belastingaangifte

idc_ondertekening

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.