Tentoonstelling De Dodendraad
Tot en met 30 april is, in de Bibliotheek Oosterschelde, een reizende tentoonstelling te bezichtigen over de 1e wereldoorlog. Het is in 2018 honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde. De tentoonstelling, bestaande uit panelen met uitleg en foto’s, is tot en met 12 februari gratis te zien in de Bibliotheek Heinkenszand. De tentoonstelling zal vervolgens ‘doorreizen’ naar andere Bibliotheekvestigingen van de Bibliotheek Oosterschelde.
Hoewel Nederland gedurende de Eerste Wereldoorlog neutraal bleef, heeft deze oorlog veel invloed gehad op talloze aspecten van het Nederlandse leven. Een coördinatieplatform voor de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) in Nederland, ontwikkelde deze reizende tentoonstelling De Dodendraad. De tentoonstelling vertelt een spannend verhaal over spionage, smokkelhandel en het afsluiten van de grens tussen Nederland en België tijdens de Eerste Wereldoorlog.
De tentoonstelling bestaat uit elf oprolbare panelen die uitleggen waarom de Dodendraad werd gebouwd, hoe de versperring er uitzag en welke slimme manieren spionnen en smokkelaars bedachten om er doorheen te breken. Ook is er aandacht voor grensversperringen in andere tijden (van de Romeinen tot en met nu).
Voor meer informatie mede over waar en wanneer de tentoonstelling is te bezoeken: www.bibliotheekoosterschelde.nl