18 inwoners aan de slag met B2030 Heinkenszand

0
2536

Enthousiasme, energie en burgerbetrokkenheid typeerden de doorstartavond op 3 april met 18 inwoners, die zich verder in gaan zetten voor het burgerparticipatieprogramma B2030 in Heinkenszand. Een constructieve avond waarop de groep 7 thema’s, die voortkwamen uit de resultaten van het inwonersonderzoek naar dorpsvernieuwing hebben gecomprimeerd tot 4 werkgroepen. Op woensdagavond 15 mei is de eerstvolgende bijeenkomst.

Deze doorstartavond is het vervolg op de presentatie-avond Resultaten Inwonersonderzoek op 6 maart in De Stenge. Een eerdere poging in het voorjaar van 2017 om in Heinkenszand met werkgroepen met B2030 aan de slag te gaan en een slag te slaan, liep voor 4 groepen op niets uit; zij stierven een stille dood. Twee andere groepjes (Groen en Imago) waren ‘slapend’, maar zijn sinds medio 2018 weer actief. Door te kiezen voor een andere opzet en te gaan voor meer samenwerking met de gemeente gaat de groep ervoor waken dat dit niet nogmaals gebeurd.

De groep van 18 inwoners van Heinkenszand pakken 7 thema’s op. Dat zijn (1) Dorpsvernieuwing en Verkeer, (2) Imago, Recreatie en Zorg, (3) Groen en (4) – nog onder voorbehoud – Duurzaamheid. “De vier groepen gaan de punten die de inwoners in het inwonersonderzoek en via het World Café op 6 maart hebben aangegeven, prioriteren. Ze stemmen met de gemeente af wat er op deze thema’s en onderwerpen al gebeurt en welke het meest kansrijk zijn. De groep inwoners treft elkaar op 15 mei weer. Het wordt een gezamenlijke avond van alle groepen, die eerst met hun eigen thema’s aan de slag gaan en daarna de resultaten gezamenlijk kort presenteren en bespreken. Zo kunnen doublures en overlappingen eruit worden gehaald en de B2030-werkgroepen elkaar aanvullen en ondersteunen.

Inwoners die ook aan willen sluiten en mee willen bouwen aan Heinkenszand in 2030 zijn van harte welkom. Zeker jongeren en dertigers! De volgende bijeenkomst is op woensdag 15 mei om 19.30 uur in De Stenge. Hebt u belangstelling, vragen? Stuur een mail naar of bel met Dook Noij (dnoij@zeelandnet.nl – mobiel: 06-38056319) of Petra de Bruin (petra.de.bruin@outlook.com – mobiel: 06-51814676).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in